24 / 7   365 dagen fitness

 Braziliaans Jiu-Jitsu

Braziliaans Jiu-Jitsu (BJJ) is een krijgskunst die zich richt op grappling met de nadruk op grondgevechten. Het doel is een dominante positie te krijgen en ervoor te zorgen dat een aanvaller zo snel mogelijk "afklopt". Het is gebaseerd op een aangepaste variant van het traditionele Japanse jiujitsu, genaamd "Jiu-do". Het idee is dat zacht wint van hard. Met andere woorden, een kleiner, zwakker persoon kan met de juiste technieken en bewegingen zichzelf verdedigen tegen een sterkere, grotere aanvaller. Sparren en continu herhalen van oefeningen spelen een belangrijke rol in trainingen.

Wil jij jezelf leren verdedigen? Of wil je fitter worder? Braziliaans Jiu-Jitsu is een bewezen effectieve vechtsport die een echte effectieve sportieve uitdaging is en geschikt is voor iedereen!

10 redenen om Braziliaans Jiu-Jitsu te beoefenen!

1. ZELFVERDEDIGING 

90% van de straatgevechten eindigt op de grond. Wat is er dan beter dan de perfecte tools te bezitten waarmee jij in die situatie de controle hebt? BJJ geeft je de mogelijkheid om iemand te controleren op een manier die jij bepaalt, zonder jezelf in gevaar te brengen.

2. BEWEZEN EFFECTIEF

BJJ is beroemd geworden met de "Gracie challenge". Vanaf 1920 al daagde de Gracie familie iedereen uit tot een open gevecht om te bewijzen dat BJJ de meeste effectieve stijl ter wereld is. Op die manier versloegen ze boksers, karateka. hapkido beoefenaars ect. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de oprichting van de Ultimate Fighting Challenge, oftewel de UFC, die door Royce Gracie in de eerste edities met overmacht gewonnen werd.

3. IDEALE ZELFVERDEDIGING VOOR VROUWEN

BJJ is bij uitstek geschikt voor vrouwen omdat je met techniek en balans het gewichtsverschil te niet kunt doen. Beheers je de basis dan heb je werkelijk een enorm voordeel op mensen die geen idee hebben hoe een grondgevecht of een submission werkt.

4. GESCHIKT VOOR IEDEREEN

BJJ is de sport van controle over een ander. Het is absoluut geen sport waarbij je op elkaar in slaat zoals bij andere full contact sporten. Op die manier is BJJ geschikt voor mannen, vrouwen, kinderen, jong en oud. Het unieke van BJJ is dat je de technieken leert die passen bij je lichaamsbouw. Sommige mensen zijn groter en zwaarder en zullen zich meer richten op druk en controle. Ben je kleiner dan richt je je meer op techniek en snelheid. Ben je lang en dun dan kun je veel met je benen doen.

5. JE WORDT ER VEEL FITTER VAN.

Als je geen zin hebt om op een loopband te rennen of met gewichten te trainen, dan is BJJ ideaal voor jou. Met BJJ train je je hele lichaam, zonder dat je het in de gaten hebt. En omdat je probeert je positie te verbeteren terwijl de ander dat ook wil, ben je verplicht het uiterste uit jezelf te halen en push je de ander om hetzelfde te doen.

6. GEWICHT VERLIEZEN

BJJ is een leuke workout en als je dit regelmatig doet verlies je snel gewicht. Niet alleen tijdens de les zelf maar ook de dag erna als je lichaam een boost heeft gekregen. En hoe beter je er in wordt, hoe vaker je wilt gaan, gewoon omdat het leuk is.

7. LICHAAMSBEHEERSING

Met BJJ leer je enorm veel over de mechanieken in je lichaam en hoe je die kunt inzetten tegenover iemand anders. niet voor niets wordt BJJ vaak 'human chess' genoemd. Elke beweging leidt weer tot een vervolgbeweging en eindigt in een overgave wanneer iemand een beslissende beweging weet te maken.

8. HET CREËERT EEN BAND MET JE CLUBGENOTEN.

BJJ is een echte teamsport. Je hebt elkaar nodig om beter te worden. In tegenstelling tot bij veel traditionele martial arts wisselen BJJ beoefenaars heel gemakkelijk technieken onderling uit. Het is absoluut niet bijzonder als een gevorderde BJJ'er je na het rollen uitlegt hoe je aan een positie had kunnen ontsnappen.

9. HET IS LEUK OM TE DOEN.

BJJ heeft enorm veel diepte. De basis leer je in een paar maanden, maar je kunt tientallen jaren doorgaan om alle facetten van de sport werkelijk te leren. Je begint met een paar basistechnieken, maar de uitdaging is om deze toe te kunnen passen op iemand die dat niet wil. En naarmate je verder komt leer je steeds beter wanneer je welke technieken kunt toe passen, erop te variëren en te combineren.

10. ZELFVERTROUWEN

Je kunt jezelf verdedigen, je conditie gaat enorm veruit, je lichaamsbeheersing wordt beter en je hebt er een vriendenkring bij. Maar uiteindelijk voel je je vooral goed omdat je dit allemaal zelf bereikt hebt en nog veel meer kunt bereiken!

De trainingen worden gegeven door René Hoekstra en zijn op  woensdag om 19.30 uur en op zondag om 9.00 uur.

Rene stelt zichzelf hieronder aan u voor!

Mijn naam is Rene Hoekstra. Ik train onder team BPT Marseille en ga regelmatig naar Frankrijk om te trainen bij mijn leraar en wereld- en europees kompioen William Vanni. Ook is hij aangesloten bij de internationale bond IBJJF. Ik ben drager van de zwarte band en o.a. vorig jaar 3e geworden op de Open Europese kampioenschappen en 1e bij de Masters Europe.


René Hoekstra

E-mailen
Bellen
Map