24 / 7 
  365 dagen

Kinderyoga

Kinderen zijn van nature gevoelig en leven in een wereld die drukker wordt. Ze krijgen veel prikkels te verwerken en de verwachtingen liggen hoog. Voor veel kinderen is het moeilijk om tot rust te komen en bij zichzelf te blijven. BaSIS kinderyoga biedt kinderyoga aan voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. De kinderyoga is geschikt voor alle kinderen. De lessen zorgen voor een betere balans tussen hoofd (denken) en lichaam (voelen). De lessen worden gegeven bij Avanty Steenwijk.

Tijdens de lessen worden de kinderen op zich op speelse wijze bewust van hun adem, ontwikkelen hun zintuigen, en leren verschil waar te nemen tussen spanning en ontspanning. Het "voelen" neemt daarbij een centrale rol in.

Door toepassing van stiltespel, visualisatie en ontspanning leren kinderen rust te ervaren, te luisteren naar zichzelf en naar anderen en worden alertheid, lichaamsbesef en creativiteit bevorderd.

(BaSIS yoga werkt hierdoor met een programma dat naast yogatechnieken oefeningen en spelvormen biedt die het holistisch karakter van yoga verdiept en versterkt. Het kind wordt hierbij spelenderwijs  benaderd op fysiek en mentaal, maar ook op emotioneel en spiritueel vlak. Deze werkwijze bevordert de totaalbeleving van kinderen, waardoor zij yoga elementen ook in hun dagelijkse leven makkelijker kunnen integreren. Er ontstaat ruimte voor nieuwe inzichten en mogelijkheden voor het kind om in zijn kracht te komen en in balans te blijven.)

Voordelen van kinderyoga

1. Meer zelfvertrouwen

2. Minder buikpijn

3. Betere concentratie

4. Plezier staat voorop


E-mailen
Bellen
Map